fbpx

Atractii turistice

Pensiunea Koronka

13 iulie 2017

Niciun comentariu

Comentarii recente

Arhive

Categorii

Atractii turistice

Mures

In Judetul Mures există numeroase locuri frumoase care merită vizitate, de la monumente istorice, la instituții culturale sau parcuri si zone agrement.

Odată ajunși în oraș merită să urcați pe Platoul Corneşti, de unde veți avea o panoramă superbă asupra orașului sau să vizitați Piața Trandafirilor, piața centrală a orașului, unde se află și Catedrala Ortodoxă „Înălțarea Domnului” precum si vestitul complex pentru agrement si sport Week End.

Nu uita sa vizitezi ....

De asemenea, în Târgu Mureș puteți admira și arhitectura clădirilor Primăriei, Palatului Culturii sau a Prefecturii. În zona centrală a orașului se află și Turnul Franciscanilor, Cetatea Medievală, Scara Rakoczi (sau Pasajul Rakoczi), dar și Sinagoga „Status Quo Ante”. Nu putem să nu amintim însă și de Universitatea de Medicină din Târgu Mureș, una dintre cele mai importante instituții de învățământ din țara noastră. 

Grădina Zoologică este una dintre principalele atracții turistice din Târgu Mureș și împrejurimi, fiind cel mai mare spațiu de acest gen din Transilvania. Aceasta este amenajată pe Platoul Cornești, în „Pădurea Mare”, ce oferă condiții ideale pentru animalele care trăiesc aici. Grădina zoologică adăpostește aproximativ 500 de animale din diferite specii, de la pești, la păsări, reptile sau mamifere. Pe lângă țarcurile și pavilioanele ce adăpostesc animalele, în interiorul grădinii zoologie este amenajată și o mică grădină botanică.

zoo-targu-mures

Complexul Week End: Ștrandul Weekend este o altă atracție turistică din Târgul Mureș. În timpul verii, acesta este unul dintre cele mai vizitate ștranduri din Transilvania, oameni din toate zonele Ardealului venind aici pentru relaxare, datorită mărimi sale și a amenajări lui, la standarde europene.

weekend_3

Cetatea Sighisoara: Cetatea Sighișoara, aflată în orașul cu același nume, este una dintre cele mai vechi și mai frumoase cetăți medievale din Transilvania. Aceasta a fost prima oară atestată documentar în anul 1280 (sec. al XIII-lea). Cetatea merită vizitată datorită farmecului său medieval, dat de străzile pietruite, scara de lemn, turnul cu ceas și clădirile medievale care încă și-au păstrat arhitectura. Ca și curiozitate, în această cetate s-a născut domnitorul român Vlad Țepeș, cunoscut în străinătate ca și Contele Dracula. De asemenea, în cetate se organizează Festivalul Sighișoara Medievală, primul festival-spectacol din țara noastră dedicat promovării culturi și obiceiurilor medievale care, împreună cu cetatea, atrag anual mii de turiști atât din țară, cât și din străinătate.

cetatea-sighisoarei

Castelul Bethlen: Castelul Bethlen din localitatea Criş, situată la aproximativ 19 kilometrii de orașul Sighișoara, este un alt obiectiv turistic medieval ce merită vizitat. Bazele acestui castel au fost puse în secolul al XV-lea de către nobilul maghiar Mark Bethlen, de la care i se trage şi numele. Acesta este creat în stil gotic, fiind considerat a fi unul dintre cele mai frumoase monumente de arhitectura gotică, cu influențe renascentiste din țara noastră.

castelul-bethlem

Mai poti vizita: Localitatea Saschiz merită vizitată datorită vestigiilor sale istorice. Localitatea se remarcă prin existența, pe teritoriul său, a unei biserici fortificate din piatră, în stil gotic, ridicată în anul 1493, în cinstea regelui Ștefan I al Ungariei. Lângă biserică se află un Turn cu ceas, construit tot în secolul al XV-lea. Tot aici, pe dealul de lângă biserică, se poate vizita și o cetate medievală țărănească, datând din secolul al XIV-lea. De asemenea, Saschizul este cunoscut și datorită faptului că Prințul Charles, moștenitorul coroanei britanice, a vizitat de mai multe ori localitatea, în timpul vizitelor sale în România.

Stațiunea Sovata, numită și „Perla județului Mureș”, este cea mai cunoscută stațiune balneoclimaterică din județ. Aceasta atrage anual mii de turiști care vin aici fie pentru agrement, fie datorită proprietăților curative ale apelor clorurate şi sodice și a nămolului cu proprietăți terapeutice care pot trata sau ameliora numeroase boli ginecologice, reumatice, tulburări endocrine, posttraumatisme, ale sistemului nervos sau cardiovasculare. Renumele stațiunii se trage datorită lacurilor cu apă sărată (dintre care cel mai cunoscut este Lacul Ursu) și a fenomenului de heliotermie.

Parcul Natural Defileul Mureșului Superior a fost declarat arie protejată de lege în anul 2007, datorită bogăției de specii de plante și animale care cresc aici, dar și a peisajelor naturale ce includ, munți, defilee, lacuri sau ape termale. Printre ariile protejate care sunt incluse în acest parc se află și Defileul Deda – Toplița. De asemenea, alte obiective turistice care pot fi vizitate aici sunt bisericuța de lemn satul Răstoliţa, ce datează din a doua jumătate a secolului XVIII și troița din satul Gălăoaia, realizată în stilul crucilor din Cimitirul Săpânța.

Lasă un răspuns

ro_RORomână